Lei-vorm Fruitbomen

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 09:29

Leifruitbomen (leifruit) kopen

Leifruitbomen zijn gewone fruitbomen die uitgeleid zijn tot een soort muur van fruit. Deze bomen zijn zeer onderhoudsvrij aangezien ze makkelijk te snoeien zijn. Ze nemen weinig ruimte in en geven veel fruit.

Wanneer en hoe leifruitbomen planten

Leifruitbomen kunnen in principe het hele jaar door geplant worden, maar tussen Oktober en Maart is de beste planttijd. Buiten deze tijd is de kans van slagen minder groot, en moet u de planten de eerste weken goed water geven. Wij verkopen leifruitbomen in pot, Plant een fruitboom even diep als dat hij bij ons in de pot heeft gestaan, zodat de onderstam niet onder de grond komt, en maak hem vast aan een paal of schutting om omwaaien te voorkomen. 

Wij hebben het hele jaar door een groot assortiment verschillende rassen in verschillende maten bomen op voorraad.

Verschillende soorten leifruitbomen

Leifruitbomen zijn leverbaar in verschillende vormen en met verschillende fruitsoorten. De fruitsoorten waarvan wij leibomen verkrijgbaar zijn: appelbomen, perenbomen, kersenbomen, pruimenbomen, kweepeerbomen, perzikbomen, nectarinebomen, amandelbomen en abrikozenbomen. Appel- en perenbomen combineren goed omdat ze een vergelijkbare vorm en groei hebben. Ook kweepeerboom kan hier bij gecombineerd worden. Aan de andere kant zijn de abrikoos, amandel, perzik, kers - pruim en nectarine ook goed te combineren. Pas wel op dat de amandel, kers en pruim hard groeien en groter worden dan de andere fruitsoorten die ik opgenoemd heb. Ze hebben dus ook iets meer ruimte en snoeiwerk nodig. Een pruim kan wespen trekken, dus kan beter niet bij een terras geplant worden. Kersenbomen trekken vogels, dus een net kán soms nodig zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Deconinck Stefaan
2 maanden geleden

Hebben jullie appel-leibomen beschikbaar, liefst in dubbele U-vorm?
Welke vearieteiten? Grootte? Richtprijs?
Alvast bedankt !