Duo Fruitbomen of Kleinfruitplanten

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 09:06

Voor de fruitliefhebber die niet kan kiezen of zijn er gewoonweg andere voordelen?

Een DUO-fruitboom is een leuk idee om aan te planten op een plek waar niet genoeg ruimte is om gewone fruitbomen te kunnen laten groeien. Door de specifieke groeiwijze van de DUO-fruitbomen, nemen ze maar weinig ruimte in. Per boom zitten er twee rassen op één onderstam geënt. Zo heb je bijvoorbeeld abrikozen en pruimen op 1 en dezelfde boom, eet en moesappels op dezelfde boom, enz. Door verschillende varianten van de DUO-fruitboom naast elkaar aan te planten, kunnen er op een paar meter verschillende soorten en rassen fruit groeien!

 

Ideaal voor de kleinere tuin en kruisbestuiving. DUO-fruitbomen zijn er als Appel, Pruim/ abrikoos De rassen per fruitsoort zijn zo gekozen dat ze elkaar goed bestuiven.

Duo en Trio druiven: Ben je op zoek naar een unieke fruitplant waarbij je kunt genieten van een divers palet aan smaken?

Vitis vinifera Trio-druif:

Deze Vitis vinifera is een hele unieke en bijzondere druivenstruik. Aan deze struik groeien maar liefst 3 verschillende soorten druiven, namelijk witte druif ‘Bianca’, blauwe druif ‘Regent’ en witte druif ‘Parel van Zala’. De diverse zoete smaken vullen elkaar perfect aan. De Trio druif is zelfbestuivend en verlangt een beschutte (en warme) plek in de zon. Vanaf midden september zijn de druiven plukrijp. Eet de druiven direct na de pluk of verwerk ze in een salade, bowl, dessert, vruchtensap of wijn!

Vitis vinifera Duo-druif

Bij een Duo-druif heeft u twee druivensoorten in één plant (Bianca / Regent)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.